Lehetőségek
Ajánló

Írd meg ötleted , véleményed Hozzászólások , fórum, tippek


Oldal ajánló Ha meg vagy elégedve velünk, akkor ajánld oldalunkatTippek a fotózáshoz
Ma 2020. 2. 25, kedd, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
Mire figyeljek, ha az ünnepekről szeretnék fényképet készíteni?

Fontos, hogy a kép visszaadja az ünnep hangulatát, ezért vakut csak akkor használjunk, ha kevés a fény. Ha közeli képeket is szeretnénk a család tagjairól, érdemes zoom-os gépet illetve nagylátószögü objektívet is használni.
Mire figyeljek, ha nyaralásról szeretnék képeket készíteni?

Miután számtalan megörökítésre váró téma adódik nyaralás közben, ezért feltétlenül több tekercs filmet vigyünk magunkkal. Lehetőleg ne ellenfényben fényképezzünk. Ügyeljünk, hogy a téma se túl kicsi /elég gyakori hiba/, se túl nagy ne legyen. A legjobb a zoom-os gép használata.
Hogyan tároljam a fényképezőgépemet?

A fényképezőgép értékes eszköz, ezért nagyon hasznos kiegészítő a gépet védő fotótáska. Ráadásul így a kiegészítő kellékek (plusz memóriakártya, akkumulátor) is könnyedén elhelyezhető, egy helyen tárolható.

Miért érdemes fotóstáskát használni?

A táskák alapvető feladata a fényképezőgépek védelme. Emellett a fotózáshoz szükséges, vagy nélkülözhetetlen tartozékok tárolására (filmek, elemek, szűrő, vaku, állvány. stb.) alkalmas. A nagyobb táskák az úti okmányok, pénztárca elhelyezésére is lehetőséget nyújtanak.

Hol tároljam a filmet fényképezés előtt?

Minden filmet a lejárati időn belül fel kell használni! A mai amatőr nyersanyagok már kevésbé érzékenyek tárolásuk körülményeire, de ha van rá mód érdemes az alábbi alapelveket figyelembe venni. Az exponálatlan nyersanyagokat ajánlatos hűtőben 10 C alatt tárolni. A filmet befűzés előtt szobahőmérsékleten 1-2 óráig hagyni kell, # felmelegedni. Óvni kell a nyersanyagot nagy hőtől. Az exponált negatívot ajánlatos rövid időn belül előhívatni, ill. az előhívásig hűtőben tárolni

Mire figyeljen, hogy mindig tudjon fényképezni. /ne legyen fennakadás/

Nagy teljesítményű, újratölthető akkumulátor is elengedhetetlen tartozéka a digitális fényképezőgépnek. Ezzel biztosíthatjuk, hogy bármikor, kedvünkre fotózhassunk. Érdemes tartalék akkumulátort is magunknál tartani, hiszen egy városnéző túrán, vagy épp egy esküvő kellős közepén nem tudjuk azonnal feltölteni a lemerült energiaforrást. Fontos, hogy mindig legyen nálunk film illetve memóriakártya.

Mire jó a fotóállvány?

Ha a téma megengedi és elegendő idő áll a rendelkezésére, lehetőleg használjon fotóállványt a bemozdulások elkerülésére.

Mit kell tennem, hogyan vegyem ki gépemből a filmet, ha elfényképeztem.

A (normál) 135-ös jelű filmmel működő gépeknél az utolsó kocka elfényképezése után a filmet a kazettába vissza kell húzni, a megfelelő gomb benyomásával, illetve az automata gépek ezt a funkciót már maguktól is elvégzik. Kézi visszatekercselés esetén a filmtovábbító fogaskereket a megfelelő gomb benyomásával (általában a gép alján található) ki kell oldani, majd visszatekerni a kazettába filmet.


FIGYELEM!
A hátfal kinyitása előtt minden esetben győződjünk meg róla, gépében van-e film! A fényképezőgépek hátfalán lévő kis ablak, ezt a célt szolgálja. Mindig bizonyosodjunk meg, hogy a filmet jól tekertük vissza a gépben, pótolhatatlan felvételeinket menthetjük meg!

Miért ajánlatos tartalék elemet vinni magunkkal télen?

Télen előfordulhat, hogy hideg hatására az elemek nem tudják leadni a kellő feszültséget, így fényképezőgépünk nem kapja meg a működéshez megfelelő mennyiségű energiát. Ezért vigyünk magukkal mindig friss tartalék elemet.

FOTO Partner © 2007
Adatvédelmi elveink
Felhasználási feltételek