Lehetőségek
Ajánló

Írd meg ötleted , véleményed Hozzászólások , fórum, tippek


Oldal ajánló Ha meg vagy elégedve velünk, akkor ajánld oldalunkatMa 2019. 9. 18, szerda, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.
Fórum

Fórum témák - Neked volt már Deja Vu érzésed? Mi a véleményed róla?

Új hozzászólás
* Név
* Üzenet

Kép
* Hitelesítő kód
A beirando kod


Vissza

Rendezés sorrendje
Találatok száma
Keresés
az alábbi kifejezésre

Eddigi hozzászólások

M. Zoltán 2008.10.04. - 00:27  |   Válaszolok  |   #171
Sziasztok!

Ha jól tudom, akkor a Deja Vu érzés nem más, mint az emberi test biológiai működésének egy kis trükkje felénk...
Pontosan most nem tudom, hogyan is zajlik ez a folyamat, de azt hiszem, hogy azon a dolgon alapul, hogy agyunk a beérkező jelet egymás után 2x is megkapja és emiatt alakul ki az az érzés, mintha már megtörtént volna velünk...

loginlogout 2009.01.18. - 11:10  |   Válaszolok  |   #257
Én is hasonló dolgokról hallottam valahol.

Okoska 2009.02.04. - 07:46  |   Válaszolok  |   #266
A déjà vu (franciául: "már láttam") vagy paramnézia az a jelenség, amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen történő helyzetet már korábban átélte, az adott esemény korábban már megtörtént volna vele.

A hagyományos elképzelések szerint az okozza, hogy az egyik szemből néhány ezredmásodperccel előbb érkezik a látott kép az agyba, mint a másikból. A leedsi egyetem emlékezetkutató csoportja hipnózissal sikeresen előidézte a jelenséget. Ugyanez a kutatócsoport beszámolt egy vak emberről, aki szintén átélte a déjà vu-t halláson, szagláson és érintésen keresztül. A vizsgálatoktól azt várják, hogy jobban megértsék a memória működését. Chris Moulin brit kutató és csapata szerint az emlékezet pillanatnyi zavara okozza. Egyik sem egyértelműen bizonyított tudományos magyarázat, sokan ezért a vallásban keresik a választ, mint például a reinkarnációban.

FOTO Partner © 2007
Adatvédelmi elveink
Felhasználási feltételek